maanantai 28. elokuuta 2017

Keväästä kesän kautta syksyyn...

Jopas taas vierähti aikaa edellisestä päivityksestä...

Paljon onkin tapahtunut omassa elämässä sitten toukokuun - ihan kaikkea en ala tässä julkisesti kertomaan (ehkä sitte vähän myöhemmin...), eli jos vaikka näillä koira-asioilla täyttäisi taas yhden päivityksen. :D

TOUKOKUUN LOPPU
Laikalapset (Mansi ja Neponen) lähti kesälomalle maaseudulle.
20.5. käväistiin porukalla Hamina KV:ssa. Sissi PN2 & VET-ROP porokoraspesialisti Marja Talvitien arvostelemana. Tuomarin suusta oli kuulunut "No nyt on upea!", kun kehään astuttiin...
VET ERI1, SA, PN2, VET-ROP

Seuraavana päivänä jatkettiin Helsingissä, Sissille tuloksena VET ERI2, tuomarina Paula Rekiranta.

KESÄKUU
Kesäkuun 1.pvä tuo em. Lady Von Siiseli täytti 11v. Vielä ei ikä hirveästi paina...
Lady Von Siiseli 11v 1.6.2017

Hieman ennen Juhannusta talkoiltiin kaksi päivää kehäsihteereinä Kotka KV:ssa. Ja se ensimmäinen päivä olikin sitte melko mielenkiintoinen... Tuomarina meillä oli irlantilainen Dick McCoy - eli tiedossa siis ensimmäinen kerta kun pitää kirjoittaa arvostelu englannin kielellä. No, sepä ei sitte menny ihan niinku Strömssöössä! Muun muassa Riittävän valkoinen syötti olikin sitte riittävän leveä purenta, ja siinä vaiheessa kun koira liikkuu kuin lohikäärme, on aika pitää pieni tauko... :D Tämän irkkuherran aksentti oli nimittäin aivan kauhea! Herrasmiehenä jaksoi kuitenkin koko aamupäivän toistaa sanomansa, ja kirjoittaa paperille jos ei kolmannellakaan kerralla vielä mennyt perille mitä hän tarkoitti. Vaikkakin loppupäivästä sen aksentin ja (etenkin) vokaalien vääntämisen oli jo oppinut, joten ihan sujuvasti se meni jo viimeiset pari tuntia - paitsi jos tuomari keksi jonkun uuden lauseen. :D
Sunnuntaina saatiinkin sitte olla suomalaisella tuomarilla, joten hieman "helpommalla" päästiin se päivä. Tosin - englanti on kyllä huomattavasti nopeampaa kirjoittaa mitä suomen kieli kaikkine täydennyssanoineen...

Kesäkuussa pyörähdettiin myös yllärivisiitillä Satsan kasvattajan luona Leppävirralla, ja samalla päivitettiin hieman kuvapuolta:
Satsa 5v. 20.6.2017
(C) Leila Pitkänen
Juhannus - sekin taas tuli, oli ja meni. Enpä sitä oikein edes huomannut, kun ei se ennenkään ole mitään suuria toimenpiteitä tai liikehdintää meidän nurkissa aiheuttanut...

HEINÄKUU
Heinäkuu alkoi - kuinkas muutenkaan kuin koiranäyttelyillä. Ja Sissi jälleen kehässä. Myllykoskella oli ryhmänäyttely, jossa ite oli kirjoittavana kehäsihteerinä joten Minna vei SiiSiin kehään. Ja ihan kiitettävän suorituksenhan nuo tekivät: ROP & VET-ROP! Samalta tuomarilta (Hilkka Salohalla) vuotta aiemmin sileä ERI.
Vitosen ryhmässä ei mainittavaa menestystä, mutta BIS-VET kisassa oltiin vielä ihan sielä loppukahinoissa mukana - ihan ei kuitenkaan paukut riittäneet sijoituksille asti.



Seuraavana päivänä kehistelin Riihimäki KV:ssa, mukaan Minna ja Iita. Iita päättik ottaa esiintymiseen hieman vauhtia ja näyttävyyttä; muutaman voltin kautta CACIB & ROP -> näin ollen C.I.E on anomista vaille valmis. Onnea! Mukana oli myös Aksu-ajuri, jolle PU2 ja CACIB.

Viikkoa myöhemmin kehisteltiin Mikkeli KR:ssä, ja siitä pari viikkoa myöhemmin löysin autostani ajokoiran! Ja hetken päästä se oli myös sohvalla... eli Minnan koirista Iita tuli meille hoitoon vähäksi aikaa.
Iita - Karhutarhan Snow White
Siinähän se meni lauman jatkona - ihan niinku olis enemmänkin aikaa täälä joskus viettänyt...

Kuun lopussa oltiin sikamaisissa tunnelmissa:

käytettiin koiria tutustumassa villisikoihin! Pienet pojat (=Veikko ja Muhtu) oli sitä mieltä, että kivoja leikkikavereita ovat nuo. Kun taas seurueen näyttelypuudeli Buga raivosi ötököille niin maan p*rkeleesti. :D

Kyllähän nuo pikkupojatkin niistä possuista innostui ja vähän ääntäkin antoivat, mutta ensikertalaisina ottivat sen enemmänkin leikin kannalta.

Sateiden takia possujen aitaus oli vetinen, upottava ja liukas, joten koirien turvallisuuden takia pysyteltiin liinassa aitaverkon ulkopuolella.

Ehkäpä siis teemme tuonne vielä uuden reissun! Ja kunhan maasto nyt edes hiukan kuivaisi, niin voisi jopa ajatella tyrkkäävänsä koirat jossain vaiheessa aitauksen sisäpuolelle possujen sekaan.


ELOKUU
Lady Von Siiseli jatkoi misseilyjään, eli hömpöttelyä +10v veteraanina.
Kiitos Ylämaa!!
Ensimmäinen näyttely Ylämaalla. Ite olin toisessa kehässä töissä, joten Henna meni Sissin kans kehään Riitta Niemelän arvosteltavaksi. Tuloksena VET ERI1 & VET-ROP, mutta varsinainen yllätys olikin päivän päätös: BIS4 VET Reino Korpelan valitsemana! Henna liukasteli ja pyllähteli pariin otteeseen, mutta eipä se menoa haitannut. :D

Ja oli muuten vasta toinen kerta, kun Sissi sijoittuu isoissa kehissä täälä kotimaan kamaralla. Ei se kyllä ulkomaillakaan ole sijoittunut kuin kahdesti; kerran ollut BIS3 VET ja kerran RYP-5... eli harvinaista herkkua, joten suurta juhlaa ollut jokainen sijoittuminen. :)

Sissi jatkoi kauniina olemista viikkoa myöhemmin Luumäellä, tällä kertaa Irina Poletaevan kehässä. Ja yllättäen oli ite (taas) toisessa kehässä töissä, joten Siiseli meni lainahändlerin mukana kehään. Ja tulosta tuli jälleen; kolmen koiran joukosta veteraaniluokan voitto SA:lla ja sitä myöten ROP & VET-ROP.

Tunnelmakuva, vaikka olisi ollut sähkötkin :)
Luumäeltä kotiutuessa tämän tienoon yllätti myös toistaiseksi viimevuosien pahin myrsky. Paukutti oikein kunnolla, vettä tuli taivaan täydeltä ja taivas leiskui salamoista. Mutta ihme kyllä, siinä rytäkässä hajosi vain taloyhtiön telkkariantennin virtalähde. Eikä meiltä menny edes sähköt...

Elokuun toiseksi viimeinen viikonloppu meni jälleen kehistellessä Kouvolassa ja Heinolassa. Molempiin piti myös tuo Sissi ilmoittaa kun esittäjäkin olisi ollut, mutta pääsi unohtumaan kun vaivaa tuo emmentaali - vai mikä se nyt olikaan...

Kuun viimeisenä lauantaina Sissi pyörähti jälleen Hennan kanssa kehässä, tällä kertaa Mäntyharjulla jossa tuomaroi Pekka Teini. Tuohon paikkaan ja päivään yhdistyi monta muistoa: 3 vuotta aiemmin samalla paikalla Satsa valioitui, oli ROP ja lopulta RYP-2.
Sissi taasen oli tismalleen samana päivänä viisi vuotta sitten saman tuomarin kehässä Pieksämäellä, saaden ensimmäisen sertinsä.

Huonoa tulosta ei tälläkään kertaa tullut: veteraaniluokan voitto kera SA:n, PN-kehässä nuorten luokan nartun edelle ja lopuksi VSP & VET-ROP. Eli ei ole tällä tuomarilla linja muuttunut viidessä vuodessa. ;)
Ylypiä Tätikoira isolla T:llä :D
Laikalapsosten kanssa (erityisesti Muhtun) olis pitänyt ennättää enemmän mehtään, mut olipa taas sen verran hektinen loppukuu että haaveksi jäi sekin... No, korjataan tilannetta hieman syyskuussa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti